Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z sałaty i jajek

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Proponuję dzisiaj bardzo smaczną przekąskę przygotowaną z jajek i sałaty. Proste, szybkie w wykonaniu roladki ale za razem bardzo smaczne.

Składniki:

Składniki:

jajka ugotowane na twardo 4 sztuki
rzodkiewki 0.5 pęczka
szczypiorek posiekany 0.5 pęczka
majonez 4 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
sos sojowy 1 łyżeczka
liście sałaty 6 liści
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z sałaty i jajek

Rzodkiewki oczyszczamy, myjemy i osuszamy, następnie kroimy w plasterki, kilka plasterków odkładamy do dekoracji. Jajka gotujemy na twardo, po ugotowaniu obieramy ze skorupek i kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek albo cebulkę siekamy. Rozdrobnione składniki łączymy z musztardą, dwoma łyżkami majonezu, sosem sojowym a w razie potrzeby doprawiamy solą. Liście sałaty umyć i osuszyć. Na każdym liściu ułożyć porcję sałatki, zwinąć w roladkę. Ozdobić pozostałymi plasterkami rzodkiewki i pozostałym majonezem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 16.07.2018 21:41
Będzie mi ogromnie miło ;)
gusia1000 16.07.2018 19:51
Zrobię tak.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak