Roladki z ryby

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryby

    1/2 kg filetów z miruny
  • mleko

    1/2 szkl
  • jajo

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • masło

    5 dag
  • smalec

    15 dag
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    5 łyżek
  • bułka czerstwa

    1 szt
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczoną rybę zemleć wraz z namoczoną w mleku i odciśniętą bułką.Dodać przesmażoną cebulę, jajo, przyprawy i wszystko dokładnie wymieszać. Formować kotleciki wielkości kotletów mielonych, następnie spłaszczyc je, na każdą położyć paseczek masła i zwinąć.Roladki obtoczyć w tartej bułce i usmażyć.Podawać z surówką z kapusty kiszonej lub gotowanymi jarzynami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (44)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 07.02.2014 21:19
Wspaniale wyglądają.
Aannkaa82 24.01.2014 21:13
NIgdy nie jadłam takich kotlecików ale zapowiadaja się bardzo apetycznie :)
Ela15 08.10.2013 20:08
ekstra pomysł
kate.500 02.09.2013 00:16
smaczny obiadek bedzie
IwonaKa 17.08.2013 00:20
świetne,lubię potrawy z ryb
romanrafal 07.04.2013 18:57
bardzo dobre
Pani Domu 28.03.2013 10:07
pyszny obiadek
Anna169Hosz 25.02.2013 08:52
Takich nigdy nie robiłam.
wiola333 31.01.2013 10:19
mniam
Wafelek2601 30.11.2012 09:06
Bardzo dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat