Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z polędwiczek z cukinią

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwiczka wieprzowa 1 kg
cuinia 2 sztuki
mozzarella 2-3 sztuki
szałwia
tymianek
szalotka 2 sztuki
masło 100 gram
wino białe 100 ml
pomidor świeży 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z polędwiczek z cukinią

Polędwiczkę myjemy i osuszamy. Kroimy i rozbijamy na plasterki. Cukinię (niewielką -młodą)kroimy wzdłuż na cienkie plasterki. Na każdy plaster cukinii kładziemy plaster rozbitej polędwiczki, plaster mozzarelli, a w środek odrobinę świeżych ziół- listki szałwii i tymianku. - lekko solimy i pieprzymy.Całość formujemy w roladki i spinamy wykałaczką. Wstawiamy na ok. 20 minut do parowaru- możemy ewentualnie upiec w piekarniku lub grillować.
Pomidora obieramy i kroimy w kostkę (usuwamy nasiona). Na patelni rozgrzewamy masło i dodajemy posiekaną w kostkę szalotkę. Lekko rumienimy i dodajemy pomidory oraz kilka gałązek tymianku i białe wino.
Zagotowujemy. Roladki możemy podać do np gnocchi, lub kluseczków kładzionych.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 28.04.2013 12:01
bardzo apetyczne
smerfetka79 03.10.2012 22:35
polecam
adelajda 17.09.2012 08:08
mniam , mniam
smerfetka79 02.09.2012 09:51
dziękuję
Zdzisław 01.09.2012 09:53
wyszły apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak