Roladki z polędwicy w galarecie

Roladki z polędwicy w galarecie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Bardzo często na różne okazje przygotowuję takie roladki z szynką, tym razem postanowiłam zrobić mniejsze roladki z polędwicy w sosie chrzanowym. Roladki okazały się bardzo smaczne w sam raz na raz.

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Na roladki:

  • polędwica z indyka

    14 plastrów
  • serek śmietankowy

    70 g
  • papryka konserwowa

    2 plastry
  • tartego chrzanu

    1.5 łyżki
  • bulion

    1 szklanka
  • żelatyna wieprzowa

    1.5 łyżeczki

Dekoracja:

  • marchewka ugotowana

    0.5 sztuki
  • groszek konserwowy

    1 łyżeczka
  • natka pietruszki

    3 liście
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gorący bulion wymieszać z żelatyną, odstawić w chłodne miejsce do lekkiego stężenia.
Serek śmietankowy wymieszać z chrzanem.
Każdy plaster polędwicy ułożyć na desce, posmarować serkiem chrzanowym, ułożyć na serku paseczek papryki, zwinąć w rulon, układać na półmisku lub talerzu, udekorować marchewką, papryką i natką pietruszki.
Roladki zalać tężejącym bulionem, odstawić do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

danielek

09.02.2019 04:22
Fajne to :)

Bożena Matuszczyk

07.02.2019 10:07
Pomysłowo i smacznie .;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat