Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z polędwicy w galarecie

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Bardzo często na różne okazje przygotowuję takie roladki z szynką, tym razem postanowiłam zrobić mniejsze roladki z polędwicy w sosie chrzanowym. Roladki okazały się bardzo smaczne w sam raz na raz.

Składniki:

Na roladki:

polędwica z indyka 14 plastrów
serek śmietankowy 70 g
papryka konserwowa 2 plastry
tartego chrzanu 1.5 łyżki
bulion 1 szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat 1.5 łyżeczki

Dekoracja:

marchewka ugotowana 0.5 sztuki
groszek konserwowy 1 łyżeczka
natka pietruszki 3 liście

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z polędwicy w galarecie

Gorący bulion wymieszać z żelatyną, odstawić w chłodne miejsce do lekkiego stężenia.
Serek śmietankowy wymieszać z chrzanem.
Każdy plaster polędwicy ułożyć na desce, posmarować serkiem chrzanowym, ułożyć na serku paseczek papryki, zwinąć w rulon, układać na półmisku lub talerzu, udekorować marchewką, papryką i natką pietruszki.
Roladki zalać tężejącym bulionem, odstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danielek 09.02.2019 04:22
Fajne to :)
Bożena Matuszczyk 07.02.2019 10:07
Pomysłowo i smacznie .;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak