Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z piersi kurczaka ze szpinakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
szpinak świeży lub mrożony 3 garści
ząbki czosnku 3 szt
jajka ugotowane na twardo 4 szt
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z piersi kurczaka ze szpinakiem

Piersi rozklepujemy cieniutko i posypujemy solą i pieprzem. Szpinak i czosnek siekamy drobno i podsmażamy na patelni używając małej ilości tłuszczu i przypraw według upodobania. Na mięsie rozkładamy równomiernie gotowy szpinak. Na środek kładziemy jedno po drugim jajka. Zwijamy całość na kształt roladki i pakujemy w folię do pieczenia. Ja użyłam mało szpinaku, ale ty możesz użyć go więcej.
Tak przygotowane "cukierki" pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 35 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 09.02.2016 14:14
lubimy takie
Motorek 08.02.2016 15:20
pyszne roladki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak