Roladki z piersi kurczaka faszerowane pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi z kurczaka

    2
  • pieczarek

    0,5 kg
  • mąka

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • jajko

  • sól

  • pieprz

  • masło

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, przekroić na 4 części, delikatnie rozbić i oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Pieczarki umyć, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. W rondelku roztopić masło, wrzucić pieczarki, delikatnie posolić i smażyć aż do momentu wyparowania całego płynu. Tak przygotowane pieczarki kłaść na rozbitych filetach i zwijać roladki. Spiąć szpikulcem lub wykałaczką. Panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej, po czym włożyć na rozgrzany tłuszcz i smażyć z każdej strony do zarumienienia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Tomek13 06.02.2012 23:49
lubie takie
rjustysia 30.01.2012 12:23
Z pewno?ci? s? wspania?e! :)
Zoso 02.12.2011 19:26
smacznie wygląda
Agnieszka140 16.12.2010 12:01
ja dodaję jeszcze cebulkę :)
Aleksandra45 14.11.2010 09:27
pysze, ja dodaje jeszcze zołty ser

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat