Roladki z piersi kurczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 sztuka
  • sól

    do smaku
  • papryka konserwowa

    3 kawałki
  • jajka

    2 sztuki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szklanka
  • olej do smażenia

  • ser żółty

    20 dag
  • szynka

    20 dag
  • musztarda

    2-3 łyżki
  • ogórki

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka pokroić na plasterki. Każdy z plasterków rozbić, oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny. Na plastrach piersi rozsmarować musztardę, następnie ułożyć plasterek szynki, sera żółtego, na środku ułożyć ćwiartkę lub połówkę ogórka i pasek papryki konserwowej. Plastry piersi zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczką, panierować w jajku i bułce tartej. Roladki smażyć na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor. Następnie układać w naczyniu żaroodpornym i zapiec przez kilka minut w nagrzanym piekarniku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 19.12.2012 09:43
Przepyszne
IKrakowianka 22.11.2012 22:30
ale smaczne :)
Katarzyna/kate1980 10.03.2012 22:07
pięknie wyglądają
Weronika_eM 24.07.2011 21:02
smakowite
ElizaT 20.03.2011 11:36
wyglądają wyśmienicie :)))))
Anita21 08.02.2011 10:51
świetny pomysł
katarzyna124 19.12.2010 14:04
Świetnie wyglądają, aż chce się zjeść:)
Cbeti 25.11.2010 13:01
wyglądają kolorowo i smacznie
Monika193 21.11.2010 10:12
pyszne
anja3107 14.11.2010 19:10
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat