Roladki z pierśi indyka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    5 szt
  • majeranek

    2-3 łyżki
  • curry

    1 łyżka
  • mozarella

    kilka kawałków
  • oregano

    2 łyżki
  • papryka czerwona

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z indyka myjemy, oczyszczamy i .lekko rozbijamy tłuczkiem. Na środek dajemy po trochę każdej z przypraw i po 2-3 paski czerwonej papryki, oraz 2-3 kawałki mozarelli. Zwijamy w roladki i spinamy wykałaczkami i smażymy.Z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Angelika10 17.12.2013 19:45
bardzo fajne
Maniek2 06.07.2013 20:19
świetne danie
Joanna108 12.05.2012 09:37
śliczności
Andysz 03.05.2012 12:10
super;)
Barbara33 21.04.2012 15:21
rewelacja
IlonaAlbertos 08.04.2011 20:14
Apetyczne :)
iknkirke 18.01.2011 07:50
Pyszne
cukiereczek 17.06.2010 17:25
Przepraszam ale przepis jest nie kompletny. Roladki należy obtoczyć w jaku i bułce tartej i wówczas smażymy z obu stron. Na gorącej margarynie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat