Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z pieczonej papryki nadziewane serkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 4 sztuki
czosnek 3 ząbki
oliwa
ocet balsamiczny
ser feta 100 gram
serek almette smietankowy 1/2 opakowania
czosnek 4 ząbki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z pieczonej papryki nadziewane serkiem

Wymytą, przekrojoną i oczyszczoną paprykę układamy na blasze do pieczenia. Pieczemy około ½ godz. w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Kiedy skórka papryki zbrązowieje, podpiecze się wyjmujemy paprykę z piekarnika i przykrywamy ściereczką. Jak papryka się wychłodzi zdejmujemy skórkę i układamy w słoiku warstwami: papryka, czosnek w plasterkach, grubo zmielony pieprz- na koniec zalewamy oliwą. Przechowujemy w lodówce - możemy jej także używać np. do kanapek.

W misce ścieramy (na małych ząbkach) ser feta i dodajemy do niego serek Almette. Do tego dokładamy wyciśnięty czosnek, sól (ostrożnie bo feta jest słona), pieprz i mieszamy wszystko razem. Papryki faszerujemy przygotowanym farszem serowym, wykładamy na talerz, polewamy oliwą, balsamico i posypujemy świeżo starym pieprzem, posiekaną pietruszką lub koperkiem. Jeśli lubimy ser kozi to można przygotować taką przekąskę z serem kozim.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszkalider 17.12.2012 23:01
Wspaniałe!
medi 05.11.2012 12:31
Idealne na imprezki:)muszę wypróbować:)
Lemon 13.10.2012 13:05
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak