Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z pieczarkami

2.0
(7)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Na roladki wykorzystałam wieprzową łopatkę. Z pieczarkowym farszem roladki były smaczne i były dodatkiem do obiadu.

Składniki:

Roladki mięsne z farszem

łopatka wieprzowa 1.2 kilograma
cebula 1.5 sztuki
pieczarki 20 sztuk
masło 1 łyżka
musztarda 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z pieczarkami

Mięso myjemy osuszamy i kroimy na plastry. Plastry dość mocno rozbijamy tłuczkiem.

Oprószamy solą i pieprzem. Pieczarki (zostawiamy ok. 5 szt) obieramy i kroimy, podsmażamy na maśle, dodajemy drobno pokrojoną cebulę ok. 1 łyżka i doprawiamy do smaku.

Przestudzone pieczarki nakładamy na przygotowane plastry mięsa i zwijamy roladki. Obwijamy nicią i obsmażamy na gorącym tłuszczu. Roladki przekładamy do rondla albo garnka.

Na pozostałym tłuszczu podsmażamy cebulę i czosnek, dodajemy do mięsa. Podlewamy wodą dodajemy musztardę i liść laurowy. Pieczarki obieramy, kroimy i dokładamy do mięsa.

Dusimy do miękkości i doprawiamy sos do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak