Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z pesto z jarmużu i słonecznika z pomidorem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Pesto

jarmuż 100 g
pestki słonecznika pol szklanki
orzechy włoskie 1 garsc
oliwa pol szklanki
czosnek 4 zabki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
sok z cytryny do smaku

dodatkowo

tortilla 10 szt
pomidor 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z pesto z jarmużu i słonecznika z pomidorem

Składniki pesto miksujemy na gładką masę. Przyprawiamy do smaku sola i pieprzem.
Placki tortilli smarujemy pesto.
Pomidory kroimy w paski. Wzdłuż placka tortilli układamy 3 paski pomidora.
Zwijamy jak krokieta.
Tortille kroimy na roladki i układamy na półmisku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 06.12.2016 14:22
smaczna przekąska
Patrycja33 05.12.2016 23:35
Dziękuję :)
Stenka 05.12.2016 19:52
ładnie wyglądają
Wacław 05.12.2016 18:17
bardzo ciekawy przepis :-)
adelajda 05.12.2016 14:17
Dobre roladki :)
Urszula Świeca 05.12.2016 11:44
Świetna roladka.))
mysza75 05.12.2016 11:35
jakie fajne roladki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak