Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki z pangi

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z pangi 4
grzybów leśnych 50dag
masła 10dag
cebula 1
Szklanka białego wina
śmietanki kremówki 1/4l
sól
sok z cytryny
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: roladki z pangi

Grzyby siekamy, jeśli są suszone wcześniej wymaczamy je przez ok 20minut w letniej wodzie. Cebulę obieramy i siekamy. W rondlu rozpuszczamy masło, smażymy cebul i grzyby, dodajemy sól oraz pieprz. Na rozmrożone filety kładziemy farsz grzybowo-cebulowy. Zwijamy w rulonik i spinamy wykałaczką. Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym. Polewamy je winem, posypujemy wiórkami masła, estragonem, solą i pieprzem. Przykrywamy folią i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180st i zapiekamy 35min. Następnie sos przelewamy do rondelka, doprawiamy śmietaną, dodajemy sok z cytryny, sól i pieprz. Ryby polewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 08.11.2010 08:55
fajny sposób na tę smaczną rybkę
magical66 04.11.2010 20:07
czesto mam pangę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak