Roladki z ogórkiem i boczkiem

Roladki z ogórkiem i boczkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    10 szt
  • boczek wędzony

    10 plastrów
  • ogórki konserwowe

    3 średnie szt
  • ząbki czosnku

    3 szt
  • sól i pieprz

    do smaku
  • Papryka słodka mielona Prymat

    do smaku
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    łyżeczka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Roladki z ogórkiem i boczkiem

Ogórki pokroić wzdłuż na 4 paski. Schab posypać solą, pieprzem, natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem. W środek włożyć ogórka konserwowego i zwinąć roladkę. Gotową roladkę zawinąć w boczek i , spiąć wykałaczką. Posypać papryką, ziołami prowansalskimi i podpiekać na patelni aż się lekko zrumienią. Roladki przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać 30 minut w temperaturze 180 C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

dodi 01.07.2017 20:41
Mniam. Mniam
Ada-Gaba 01.07.2017 12:57
apetyczne bardzo

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat