Roladki z natką pietruszki

Roladki z natką pietruszki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    ok 60 dag surowej
  • łopatka wieprzowa

    ok 30 dag mielonej
  • natka pietruszki

    ok 1 pęczek mały
  • jajko

    1 szt
  • cebula

    1/2 szt
  • bułka

    1/2 szt łupanej
  • czosnek

    2-3 ząbki
  • sól

  • pieprz

  • bulion

  • olej

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Roladki z natką pietruszki

Mięso pokroić na plastry i rozbić tłuczkiem. Czosnek obrać, pokroić i rozetrzeć z solą. Natrzeć plastry mięsa i oprószyć pieprzem.

Bułkę namoczyć w mleku czy wodzie i odcisnąć. Natkę i cebulę drobno pokroić, dodać do mięsa mielonego, dodać też bułkę i wbić jajko. Zarobić masę i doprawić do smaku.

Przygotowany farsz nakładać na plastry mięsa i zwijać roladki. Można spiąć wykałaczką.
Na patelni rozgrzać olej i zasmażyć zawiniętą stroną. Smażyć ze wszystkich stron.
Można podlać bulionem i dusić do miękkości.
Na ciepło smaczne do obiadu, a na zimno na kanapki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

gosia56 15.06.2017 14:46
pyszne jedzonko
Ela15 08.06.2017 14:59
bardzo dobre
Motorek 27.05.2017 20:41
bardzo dobre
IKrakowianka 20.05.2017 08:33
super roladki :)
Lis 19.05.2017 20:40
Jak dla mnie idealne
KORAL 19.05.2017 18:28
smaczne danie :)
dodi 19.05.2017 15:11
pysznie wygląda
mirosława4 19.05.2017 12:04
smakowite :)
Madzai 19.05.2017 11:55
Pyszności!
olkaaa 19.05.2017 11:53
chętnie zrobię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat