ROLADKI Z MORSZCZUKA ZE SZPINAKIEM

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z morszczuka

    6 szt
  • szpinak mrożony

    1 szt
  • ząbki czosnku

    2 szt
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • masło

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - ROLADKI  Z MORSZCZUKA ZE SZPINAKIEM foto
Filety oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do ryb z obu stron.
Krok 2 - ROLADKI  Z MORSZCZUKA ZE SZPINAKIEM foto
Szpinak odmrozić. Podsmażyć, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawić do smaku solą i pieprzem. Na każdy filet wyłożyć farsz i formować roladki,zepnąć wykałaczką.
Krok 3 - ROLADKI  Z MORSZCZUKA ZE SZPINAKIEM foto
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i ułożyć roladki. Pozostałe masło pokruszyć na rybę. Piec ok 20-25 min.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gacopierz23 24.08.2014 21:38
smaczna roladka
Megg 28.09.2013 21:30
bardzo smaczna rybka, muszę wypróbować
nutellla 28.09.2013 12:21
lubię szpinak
JOANNA16 27.09.2013 17:38
pycha rybka
sylwia_mc 27.09.2013 16:48
lubię i morszczuka i szpinak więc na pewno pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat