Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROLADKI Z MORSZCZUKA ZE SZPINAKIEM

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z morszczuka 6 szt
szpinak mrożony 1 szt
ząbki czosnku 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: ROLADKI Z MORSZCZUKA ZE SZPINAKIEM

Kroki postępowania

1
Filety oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do ryb z obu stron.
Krok 1 - ROLADKI  Z MORSZCZUKA ZE SZPINAKIEM foto
2
Szpinak odmrozić. Podsmażyć, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawić do smaku solą i pieprzem. Na każdy filet wyłożyć farsz i formować roladki,zepnąć wykałaczką.
Krok 2 - ROLADKI  Z MORSZCZUKA ZE SZPINAKIEM foto
3
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i ułożyć roladki. Pozostałe masło pokruszyć na rybę. Piec ok 20-25 min.
Krok 3 - ROLADKI  Z MORSZCZUKA ZE SZPINAKIEM foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 24.08.2014 21:38
smaczna roladka
Megg 28.09.2013 21:30
bardzo smaczna rybka, muszę wypróbować
nutellla 28.09.2013 12:21
lubię szpinak
JOANNA16 27.09.2013 17:38
pycha rybka
sylwia_mc 27.09.2013 16:48
lubię i morszczuka i szpinak więc na pewno pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak