Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z mintaja

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z mintaja 1/2 kg
cebula 2 szt
papryka czerwona 1 szt
ryż 300 g
pomidory krojone z puszki 1 puszka
czosnek ząbki 1
sok z cytryny
masło 2 łyż
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z mintaja

Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy. Filety płuczmy i osuszamy. Skrapiamy sokiem z cytryny i oprószamy solą i pieprzem. Jedną cebulę siekamy i szklimy na łyżce masła. dodajemy pokrojoną w kostkę 1/2 papryki i czosnek. Następnie dodajemy pomidory. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką. Dusimy kilka minut. Na koniec dodajemy ryż, wszystko mieszamy i zdejmujemy z ognia. Większą połowę farszu wykładamy na dno naczynia do zapiekania. Pozostały układamy na filetach zwijamy w roladki. Układamy na ryż w naczyniu. Pozostało cebulę i paprykę siekamy. Smażymy na pozostałym maśle. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką. Warzywa wykładamy na roladkach. Pieczemy około 35 minut w 180 stopniach.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak