Roladki z mięsa mielonego z serem , szynką i jabłkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wołowe

    500 g
  • jajko

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    1 zabek
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    4 łyzki
  • jabłko

    1 szt
  • sól

    1 łyzeczka
  • olej do smażenia

    100 ml
  • wędlina

    4 szt
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • ser żółty

    4 (plastry)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :

Mięso mielone wyrabiamy z jajkiem i posiekaną drobno cebulą , czosnkiem.

Dodajemy sól , pieprz oraz bułkę tartą.

Wyrabiamy jednolitą masę

( jeśli mięso nie będzie się kleić możemy zwiększyć ilość bułki tartej).

Mięso dzielimy na 4 części , każdą kładziemy na folii spożywczej i formujemy prostokąt.

Na każdy nakładamy plasterek wędliny , plasterek sera i kawałek obranego wcześniej jabłka.

Pomagając sobie folią delikatnie zwijamy roladki i tak zapakowane ( jak cukierki ) zostawiamy na ok. 10 minut.

Na patelni rozgrzewamy olej.

Obsmażamy roladki z każdej strony i na wolnym ogniu smażymy ok. 10 minut obracając od czasu do czasu , by nie dopuścić do przypalenia.

Podajemy gorące np. z opiekanymi ziemniaczkami i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
strzelec02 03.09.2013 20:22
smacznie wyglądają
Czarnula87 16.08.2013 17:28
smakowite kotleciki :)))
Megg 15.08.2013 18:33
prezentują sie bardzo smakowicie
Konczi 15.08.2013 17:55
ooo tak, wyglądają pysznie
iwi 15.08.2013 15:49
pyszne roladki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat