Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z mięsa mielonego z serem , szynką i jabłkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 500 g
jajko 1 szt
cebula 1 szt
czosnek 1 zabek
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyzki
jabłko 1 szt
sól 1 łyzeczka
olej do smażenia 100 ml
wędlina 4 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
ser żółty 4 (plastry)

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z mięsa mielonego z serem , szynką i jabłkiem

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :

Mięso mielone wyrabiamy z jajkiem i posiekaną drobno cebulą , czosnkiem.

Dodajemy sól , pieprz oraz bułkę tartą.

Wyrabiamy jednolitą masę

( jeśli mięso nie będzie się kleić możemy zwiększyć ilość bułki tartej).

Mięso dzielimy na 4 części , każdą kładziemy na folii spożywczej i formujemy prostokąt.

Na każdy nakładamy plasterek wędliny , plasterek sera i kawałek obranego wcześniej jabłka.

Pomagając sobie folią delikatnie zwijamy roladki i tak zapakowane ( jak cukierki ) zostawiamy na ok. 10 minut.

Na patelni rozgrzewamy olej.

Obsmażamy roladki z każdej strony i na wolnym ogniu smażymy ok. 10 minut obracając od czasu do czasu , by nie dopuścić do przypalenia.

Podajemy gorące np. z opiekanymi ziemniaczkami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

strzelec02 03.09.2013 20:22
smacznie wyglądają
Czarnula87 16.08.2013 17:28
smakowite kotleciki :)))
Megg 15.08.2013 18:33
prezentują sie bardzo smakowicie
Konczi 15.08.2013 17:55
ooo tak, wyglądają pysznie
iwi 15.08.2013 15:49
pyszne roladki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak