Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z mięsa mielonego z serem , szynką i jabłkiem
Mięso mielone wyrabiamy z jajkiem i posiekaną drobno cebulą , czosnkiem.
Dodajemy sól , pieprz oraz bułkę tartą.
Wyrabiamy jednolitą masę
( jeśli mięso nie będzie się kleić możemy zwiększyć ilość bułki tartej).
Mięso dzielimy na 4 części , każdą kładziemy na folii spożywczej i formujemy prostokąt.
Na każdy nakładamy plasterek wędliny , plasterek sera i kawałek obranego wcześniej jabłka.
Pomagając sobie folią delikatnie zwijamy roladki i tak zapakowane ( jak cukierki ) zostawiamy na ok. 10 minut.
Na patelni rozgrzewamy olej.
Obsmażamy roladki z każdej strony i na wolnym ogniu smażymy ok. 10 minut obracając od czasu do czasu , by nie dopuścić do przypalenia.
Podajemy gorące np. z opiekanymi ziemniaczkami i surówką.