roladki z mięsa mielonego w boczku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowe

    500 gram
  • mięso mielone wołowe

    250 gram
  • cebula biała

    1 szt
  • jajka

    2 SZT
  • sól i pieprz

  • boczek wędzony

    kilka plasterków
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mięs dodajemy jajka, cebulę drobno pokrojoną i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy. Formujemy małe roladki i każdą owijamy plasterkiem boczku. Tak przygotowane mięso układamy na blasze i pieczemy w piekarniku ok 50 min w temp 180 stopni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 03.03.2015 09:18
pyszne jedzonko
Michał2 02.03.2015 22:23
dobre jedzenie
Małgorzata Pin 02.03.2015 21:49
smakowicie wyglądają.
anula-d 02.03.2015 19:39
wyglądają apetycznie
Agata3 02.03.2015 19:23
znakomite roladki :)
luna76 02.03.2015 19:19
bardzo apetyczne!!!
Wafelek2601 02.03.2015 18:40
Świetny przepis
Kolorowa 02.03.2015 17:08
fajne roladki ;)
AgaS10 02.03.2015 16:29
Fajne danie:)
Damiano 02.03.2015 16:24
bardzo dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat