Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z mięsa mielonego

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 500 gram
cebula 1 sztuka
ząbek czosnku
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 łyżeczka
jajko
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat
papryka czerwona 1/3 sztuki
papryka zielona 1/3 sztuki
ser żółty 50 gram
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z mięsa mielonego

Kroki postępowania

1
Do zmielonego mięsa dodać startą cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy, jajko i łyżkę tartej bułki. Wyrobić jak na tradycyjne kotlety mielone.
Krok 1 - Roladki z mięsa mielonego foto
2
Paprykę drobno pokroić.
Krok 2 - Roladki z mięsa mielonego foto
3
Ser zetrzeć na tarce jarzynowej.
Krok 3 - Roladki z mięsa mielonego foto
4
Mięso podzielić na cztery. Z każdej części uformować prostokątny placek, posypać serem a następnie papryką. Zwinąć roladki.
Krok 4 - Roladki z mięsa mielonego foto
5
Obtoczyć w bułce tartej.
Krok 5 - Roladki z mięsa mielonego foto
6
Smażyć na wolnym ogniu, na rumiano ze wszystkich stron.
Krok 6 - Roladki z mięsa mielonego foto
7
Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.
Krok 7 - Roladki z mięsa mielonego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 25.03.2015 14:58
lubię takie roladki
wwwiolka 22.03.2015 21:18
Bardzo fajny przepis.
luna76 22.03.2015 19:06
zapisuję do wypróbowania, bo kusza samym wyglądem :)
agnieszka214 22.03.2015 18:05
bardzo kuszące
bietka 22.03.2015 17:54
bardzo pyszne roladki, robię bardzo podobne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak