Roladki z mięsa mielonego

Roladki z mięsa mielonego

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    500 gram
  • cebula

    1 sztuka
  • ząbek czosnku

  • Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat

    1 łyżeczka
  • jajko

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • sól do smaku

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • papryka czerwona

    1/3 sztuki
  • papryka zielona

    1/3 sztuki
  • ser żółty

    50 gram
  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Roladki z mięsa mielonego

Kroki postępowania

Krok 1 - Roladki z mięsa mielonego foto
Do zmielonego mięsa dodać startą cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy, jajko i łyżkę tartej bułki. Wyrobić jak na tradycyjne kotlety mielone.
Krok 2 - Roladki z mięsa mielonego foto
Paprykę drobno pokroić.
Krok 3 - Roladki z mięsa mielonego foto
Ser zetrzeć na tarce jarzynowej.
Krok 4 - Roladki z mięsa mielonego foto
Mięso podzielić na cztery. Z każdej części uformować prostokątny placek, posypać serem a następnie papryką. Zwinąć roladki.
Krok 5 - Roladki z mięsa mielonego foto
Obtoczyć w bułce tartej.
Krok 6 - Roladki z mięsa mielonego foto
Smażyć na wolnym ogniu, na rumiano ze wszystkich stron.
Krok 7 - Roladki z mięsa mielonego foto
Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

adelajda 25.03.2015 14:58
lubię takie roladki
wwwiolka 22.03.2015 21:18
Bardzo fajny przepis.
luna76 22.03.2015 19:06
zapisuję do wypróbowania, bo kusza samym wyglądem :)
agnieszka214 22.03.2015 18:05
bardzo kuszące
bietka 22.03.2015 17:54
bardzo pyszne roladki, robię bardzo podobne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat