Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z mięsa mielonego

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 500 g
pieczarki 5 szt (duże)
ser żółty 100 g
cebula 1 szt
jajko 1 szt
kasza manna 5 łyżek
bulion warzywny 400 ml
śmietana 30% 200 ml
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
olej
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z mięsa mielonego

Łopatkę myjemy, osuszamy i mielimy razem z cebulą. Do mięsa wbijamy jajko, dodajemy kaszę, sól i pieprz, dokładnie wyrabiamy. Mięso dzielimy na 4 części.
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w kostkę.
Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Każdą z czterech części rozwałkowujemy na prostokąt o grubości 10 mm. Na wierzch dajemy ser i pieczarki. Mięso zawijamy w roladki, smażymy na złoto z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu.
W rondlu rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy posiekaną cebulę, szklimy i zalewamy bulionem. Do całości dodajemy śmietanę, dokładnie mieszamy (przy pomocy trzepaczki z kulką), wlewamy mąkę rozrobioną w zimnej wodzie. Cały czas mieszając zagotowujemy. Sosem polewamy roladki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 03.01.2016 04:46
fajny pomysł
wwwiolka 18.12.2015 20:36
Bardzo fajny przepis.
agaK. 18.12.2015 20:35
Ślinka cieknie, świetne.
kd045 18.12.2015 20:24
muszę wypróbować ;]
2milutka 18.12.2015 19:46
wyglądają na wyśmienite!
SzczyptaChili 18.12.2015 19:35
Wyglądają na rozpływające się w ustach..
Megg 18.12.2015 19:17
pyszne takie roladki
gosia1988 18.12.2015 18:46
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak