Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z mielonym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 500 gram
ser żółty 100 gram
jajko 1 sztuka
pieprz
sól
ciasto francuskie 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z mielonym

Mięso mieszamy z solą, pieprzem, bazylią i białkiem jajka. Żółtko jaja odkładamy na bok. Do mięsa dodajemy starty ser żółty. Ciasto francuskie rozkładamy i smarujemy masą mięsną. Zwijamy, kroimy w plasterki ok. 2 cm. Układamy na blaszce, wierzch smarujemy żółtkiem jaja i pieczemy około 20 minut w temp. 200 stopni. Podajemy na ciepło z sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasnaj 06.02.2013 16:53
super :) w sam raz na niedzielny obiad
Kasnaj 06.02.2013 16:53
super :) w sam raz na niedzielny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak