Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z makiem
Kroki postępowania
Do miski pokruszyć drożdże, dodać cukier, dobrze rozetrzeć.
margaryna | 500 g |
sól | 1 szczypta |
mąka | 1 kg |
drożdże | 100 g |
jajko | 4 szt |
kwaśna śmietana | 5 łyżek |
cukier | 6 łyżek |
proszek do pieczenia | 1 opak |
mleko ciepłe | 0,5 szkl |
dżem wiśniowy | 1 słoik |
mak mielony suchy | 3 łyżki |
DODATKOWO: | |
jajko | 1 szt |
mleko | 4 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: