Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z łososia i pasty jajecznej z kaparami

5.0
(17)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Lekka i pyszna przekąska - idealna na wielkanocne spotkania z najbliższymi.

Składniki:

Składniki

łosoś wędzony 8 plastrów
jajka ugotowane na twardo 6 sztuk
majonez 4 łyżki
Musztarda delikatesowa Prymat 1 łyżeczka
kapary całe Smak 1 łyżka
koperek świeży kilka gałązki
rzeżucha
Kucharek Smak Natury do smaku
szczypiorek posiekany 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z łososia i pasty jajecznej z kaparami

Wielkanoc to czas, kiedy stoły uginają się pod ciężarem pyszności. Jajka, baranki, biała kiełbasa i pasztety - ich oczywiście nie może zabraknąć, ale według mnie jest jeszcze jeden, nieoczywisty, bohater świąt. Roladki z łososia na Wielkanoc to danie, które na pewno pokochacie od pierwszego kęsa! 

W dużej misce łączymy posiekane jajka, majonez, musztardę, posiekany szczypiorek i kapary, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku Kucharkiem Smak Natury.

Tak przygotowaną pastę nakładamy na plastry łososia i delikatnie zwijamy w roladki.

Układamy na talerzykach, dekorując koperkiem i rzeżuchą.

 

 

 

Roladki na Wielkanoc to idealne danie, które można przygotować w różnych wariantach (nie tylko z łososiem). Poniżej przedstawiam kilka pomysłów na pyszne roladki na Wielkanoc:

  1. Roladki z mięsa mielonego
    Do przygotowania takich roladek potrzebujemy mięsa mielonego, cebuli, bułki tartej, jajka oraz przypraw. Mięso mielone mieszamy z jajkiem, bułką tartą i przyprawami, a następnie formujemy z niego płaskie kotlety. Na każdy kotlet kładziemy kawałek cebuli i zwijamy w rulon. Gotowe roladki smażymy na patelni lub pieczemy w piekarniku.

  2. Roladki z jajek
    To lekka i smaczna przekąska na Wielkanoc. Do ich przygotowania potrzebujemy gotowanych jajek, śmietany, musztardy, koperku oraz szynki lub boczku. Jajka obieramy i kroimy wzdłuż na połowy. Na każdej połówce smarujemy śmietanę i musztardę, a następnie układamy kawałek szynki lub boczku. Rolujemy i dekorujemy posiekanym koperkiem.

  3. Roladki z warzyw
    Świetna propozycja dla wegetarian i miłośników zdrowego jedzenia. Do ich przygotowania możemy użyć różnych warzyw, takich jak cukinia, bakłażan, marchewka czy papryka. Warzywa kroimy na cienkie plastry, a następnie smarujemy oliwą i przyprawiamy. Na każdy plaster układamy kawałek sera feta i rolujemy. Gotowe roladki można podać na zimno lub podgrzać w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak