Roladki z łososia i pasty jajecznej z kaparami

Roladki z łososia i pasty jajecznej z kaparami

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
5+

Lekka i pyszna przekąska - idealna na wielkanocne spotkania z najbliższymi.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • łosoś wędzony

    8 plastrów
  • jajka ugotowane na twardo

    6 sztuk
  • majonez

    4 łyżki
  • musztarda delikatesowa

    1 łyżeczka
  • kapary całe Smak

    1 łyżka
  • koperek świeży

    kilka gałązki
  • rzeżucha

  • Kucharek Smak Natury

    do smaku
  • szczypiorek posiekany

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

W dużej misce łączymy posiekane jajka, majonez, musztardę, posiekany szczypiorek i kapary, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku Kucharkiem Smak Natury.

Tak przygotowaną pastę nakładamy na plastry łososia i delikatnie zwijamy w roladki.

Układamy na talerzykach, dekorując koperkiem i rzeżuchą.

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat