Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z łopatki

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa ok 1 kg w kawałku
łopatka wieprzowa ok 30 dag zmielonej
marchewka ugotowana 1 szt większa
pieczarki 10-12 szt
ogórek konserwowy 2 sz
ser żółty ok 1/2 szkl startego
jajko 1 szt
bułka namoczona w mleku 1 szt
sól
pieprz
olej
bulion

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z łopatki

Mięso umyć, osuszyć i pokroić na plastry (moje były różnej wielkości). Rozbić dość mocno tłuczkiem i oprószyć solą i pieprzem. Marchew zetrzeć na tarce, ogórki pokroić. Pieczarki pokroić i wrzucić na rozgrzany tłuszcz na patelni, dusić do odparowania płynu, posolić i przestudzić.

Bułkę odcisnąć i dodać do niej mielone mięso, pokrojoną drobno cebulę i pozostałe przygotowane składniki. Doprawić do smaku.
Przygotowany farsz nakładać na plastry mięsa i zwijać roladki.
Na patelni rozgrzać tłuszcz i obsmażyć każdą roladkę.
Przełożyć do rondla i podlać bulionem.
Dusić do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 06.03.2017 08:54
bardzo dobre
Wacław 03.03.2017 10:54
moje smaki :-)
Iwusia 01.03.2017 22:48
smacznie wyglądają
Stenka 01.03.2017 19:57
ciekawa propozycja
Renataj 01.03.2017 19:54
Fajny pomysł na apetyczny obiad:)
katarzynka455 01.03.2017 19:37
dziękuję:)
dodi 01.03.2017 12:02
apetycznie wygląda
agaK. 01.03.2017 11:53
Fajne, proste, domowe:)
MarysiaB 01.03.2017 11:19
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak