Roladki z łopatki

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    1 kg
  • grzyby suszone

    10 szt
  • sól i pieoprz

    do smaku
  • cebula

    2 szt
  • mąka

    2-3 łyżki
  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso natrzeć solą i pieprzem dzień wcześniej( ewentualnie można natrzeć ulubioną przyprawą) i odstawić do lodówki,a grzyby namoczyć
pokroić na plastry, rozbić mięso, grzyby namoczone dzień wcześniej pokroić w cienkie paseczki i rozłożyć na płatach mięsa, zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami albo okręcić nicią , każdą roladkę obtoczyć mąką i obsmażyć na gorącym tłuszczu, dodać cebulę pokrojoną w piórka, zalać wywarem z grzybów, dopełnić wodą i dusić do miękkości. Podawać z surówką i ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat