Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z kurkami, kuskusem i kalarepką
Oprószyć solą i pieprzem.
Do miseczki wsypać kuskus i zalać gorącym bulionem grzybowym tak aby minimalnie wystawał ponad kaszkę.
Zakryć miseczkę talerzykiem i zostawić aż kuskus napęcznieje.
W drugim rondelku zblanszować umyte kurki w osolonej wodzie.
Kalarepkę umyć, obrać i pokroić w kostkę i również zblanszować w osolonej wodzie.
Gotowy kuskus wymieszać widelcem, dodać odcedzona kalarepę i kurki ( składniki mają być chłodne ), wbić jajko, dodać kaszę mannę i przyprawy i wymieszać.
Kieszenie napełnić nadzieniem i każdy tak przygotowany filet zawinąć w folię spożywczą tworząc roladkę.
W garnku ułożyć zafoliowane roladki, zalać wodą tyle aby były zakryte i gotować od zagotowania się wody 15 minut.
Po ugotowaniu wyjąć je z wody, zdjąć folię i podawać z dowolnymi dodatkami.