Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z kurkami, kuskusem i kalarepką

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 4 pojedyncze
świeżych kurek 2 szk
kalarepa 1 średnia
kuskus 1/2 szk
jajko 1
kasza manna 1 łyżka
sól do smaku
przyprawa ognisty smok
Bulion grzybowy

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z kurkami, kuskusem i kalarepką

Filety umyć, osuszyć i naciąć w każdym kieszeń.
Oprószyć solą i pieprzem.
Do miseczki wsypać kuskus i zalać gorącym bulionem grzybowym tak aby minimalnie wystawał ponad kaszkę.
Zakryć miseczkę talerzykiem i zostawić aż kuskus napęcznieje.
W drugim rondelku zblanszować umyte kurki w osolonej wodzie.
Kalarepkę umyć, obrać i pokroić w kostkę i również zblanszować w osolonej wodzie.
Gotowy kuskus wymieszać widelcem, dodać odcedzona kalarepę i kurki ( składniki mają być chłodne ), wbić jajko, dodać kaszę mannę i przyprawy i wymieszać.
Kieszenie napełnić nadzieniem i każdy tak przygotowany filet zawinąć w folię spożywczą tworząc roladkę.
W garnku ułożyć zafoliowane roladki, zalać wodą tyle aby były zakryte i gotować od zagotowania się wody 15 minut.
Po ugotowaniu wyjąć je z wody, zdjąć folię i podawać z dowolnymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 27.01.2013 13:57
wspaniały sposób na zastosowanie kaszy kuskus :) Roladki ślicznie się prezentują :)
wedith1 26.08.2012 17:37
Świetne połączenie z kalarepką, którą uwielbiam!
ZEWA 24.08.2012 19:35
dziękuję
Anna133 23.08.2012 16:30
świetny pomysł :) muszę spróbować
Justa32 08.08.2012 10:04
Smaczne
cukiereczek 12.07.2012 07:43
pyszne
Rafał10 10.07.2012 09:48
fajny pomysl
Paweł10 09.07.2012 20:38
przepyszne ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak