Roladki z kurczakowych ćwiartek

Roladki z kurczakowych ćwiartek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ćwiartka kurczaka

    10 szt.
  • papryka konserwowa

    200 g
  • ser żółty

    100 g
  • oliwa

    100 ml
  • sos sojowy ciemny

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z ćwiartek kurczaka usunąć kości tak, aby powstał prostokątny płat mięsa. Każdy lekko rozbić.

Wymieszać oliwę z oliwek, 2 łyżki ciemnego sosu sojowego, 3 łyżki przyprawy pikantnej do kurczaka oraz po łyżeczce pieprzu cytrynowego i soli. Tak przygotowaną marynatą natrzeć mięso drobiowe. Odstawić na 12 godzin w chłodne miejsce.

Paprykę pokroić na paski. Ser zetrzeć na grubych oczkach tarki.

Na każdym kawałku mięsa układać po kilka pasków papryki i porcji sera żółtego. Każdy płat mięsa zwinąć w rulon i obwiązać nicią. Przełożyć na patelnię i obsmażyć z każdej strony na złoty kolor.

Podsmażone mięso umieścić w naczyniu żaroodpornym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 175°C. Piec 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasienka23 04.06.2012 22:42
fajny pomysł na danie z ćwiartek
Misiek1 02.01.2012 09:17
przepis chętnie wypróbuję
aguus 29.12.2011 14:11
Fajne roladki
IKrakowianka 28.12.2011 17:08
super propozycja na smaczny obiad
owocówka 26.12.2011 10:03
dobre
iziona 26.12.2011 09:37
fajniutkie
octo 26.12.2011 01:29
ależ pysznie to wygląda i napewno smaczne
octo 26.12.2011 01:29
ależ pysznie to wygląda i napewno smaczne
agnieszka137 25.12.2011 23:30
bardzo smaczne mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat