Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z kurczakowych ćwiartek

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ćwiartka kurczaka 10 szt.
papryka konserwowa 200 g
ser żółty 100 g
oliwa 100 ml
sos sojowy ciemny do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z kurczakowych ćwiartek

Z ćwiartek kurczaka usunąć kości tak, aby powstał prostokątny płat mięsa. Każdy lekko rozbić.

Wymieszać oliwę z oliwek, 2 łyżki ciemnego sosu sojowego, 3 łyżki przyprawy pikantnej do kurczaka oraz po łyżeczce pieprzu cytrynowego i soli. Tak przygotowaną marynatą natrzeć mięso drobiowe. Odstawić na 12 godzin w chłodne miejsce.

Paprykę pokroić na paski. Ser zetrzeć na grubych oczkach tarki.

Na każdym kawałku mięsa układać po kilka pasków papryki i porcji sera żółtego. Każdy płat mięsa zwinąć w rulon i obwiązać nicią. Przełożyć na patelnię i obsmażyć z każdej strony na złoty kolor.

Podsmażone mięso umieścić w naczyniu żaroodpornym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 175°C. Piec 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 04.06.2012 22:42
fajny pomysł na danie z ćwiartek
Misiek1 02.01.2012 09:17
przepis chętnie wypróbuję
aguus 29.12.2011 14:11
Fajne roladki
IKrakowianka 28.12.2011 17:08
super propozycja na smaczny obiad
owocówka 26.12.2011 10:03
dobre
iziona 26.12.2011 09:37
fajniutkie
octo 26.12.2011 01:29
ależ pysznie to wygląda i napewno smaczne
octo 26.12.2011 01:29
ależ pysznie to wygląda i napewno smaczne
agnieszka137 25.12.2011 23:30
bardzo smaczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak