Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z kurczaka ze szpinakiem i szynką parmeńską

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 2 szt
szpinak mrożony 2-3 kulki
szynka parmeńska 125 g
ząbki czosnku 2 szt
masło
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z kurczaka ze szpinakiem i szynką parmeńską

Filet z piersi kurczaka kroimy w plastry, rozbijamy tłuczkiem, solimy, pieprzymy. W garnku rozpuszczamy odrobine masła (mała łyżeczka), dodajemy mrożone kulki szpinaku, przeciśnięty przez praskę czosnek i dusimy do uzyskania jednolitej masy. Na rozbite filety kładziemy farsz ze szpinaku, zwijamy. Dodatkowo każdą roladkę zawijamy w szynkę parmeńską. Układamy w naczyniu żaroodpornym, podlewamy niewielka ilością oliwy z oliwek i wstawiamy do nagrzanego do 180C piekarnika na ok. 30-40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 09.08.2014 10:09
dobre jedzenie :)
ice cubes 08.08.2014 08:02
dobre danie się zapowiada
barbara11561 07.08.2014 21:13
bardzo smacznie się prezentują:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak