Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Każdą pierś z kurczaka przekrajamy wzdłuż na pół, tak by uzyskać dwa płaty. Każdy plaster mięsa przykrywamy folią spożywczą i delikatnie rozbijamy tłuczkiem, a następnie przyprawiamy solą i pieprzem z obu stron. Rozbite sznycle smarujemy na całej długości szpinakiem, na końcu układamy przekrojonego na pół pomidora suszonego, a następnie zwijamy w roladkę, którą możecie zabezpieczyć wykałaczką, choć ja tego nie robiłam, a roladka zachowała swój kształt.
Roladki gotujemy na parze przez około 15 minut.
Jeżeli chcecie możecie roladki usmażyć. W tym celu roladki należy szybko przesmażyć na patelni z każdej strony, a następnie pod przykryciem smażyć około 8-10 minut. Smacznego!