Roladki z kurczaka z szynką i serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    4 szt
  • szynka wiejska

    4 plastry
  • ser żółty

    4 plastry
  • masło

    2 łyżki
  • jaja

    2 szt
  • mąka

    0,5 szklanki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    0,5 szklanki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety z kurczaka rozbić tłuczkiem, oprószyć sola i pieprzem. Na każdy płat mięsa położyć plasterek szynki, sera i kawałek twardego masła. Boki mięsa zawinąć do środka po czym uformować roladki. Obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego, włożyć do nagrzanego piekarnika do 150 stopni i dopiec przez 10-15 minut. Podawać z ziemniakami i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (40)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anulka69 18.04.2012 09:51
pyszne
mimi 10.03.2012 13:09
fajne,zabieram do księgi
Rogalik 31.05.2011 22:19
pyszności
ElizaT 25.02.2011 22:27
piękne są i smacznie się zapowiadają
Anita21 07.02.2011 10:23
mmm smakowite
Misiakova 05.02.2011 08:13
Na rzecz tych roladek, zrezygnowałabym z ziemniaków :)
mehia 04.02.2011 18:26
aż zgłodniałam od czytania
Danuta_Prorok 03.02.2011 16:39
super
MAR3STA 02.02.2011 16:24
pyszne!
niciapn 31.01.2011 10:23
musi być pycha :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat