Roladki z kurczaka z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z kurczaka

    4 szt
  • śółtego sera

    30 dag
  • plasterków szynki

    8 szt
  • pęczka natki pietruszki

    1/2 szt
  • łyżki masła

    3
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety przekrawamy na cienkie plastry. Rozbijamy i przyprawiamy solą i pieprzem. Pieczarki ścieramy na tarce. Cebulę kroimy i smażymy na maśle z odrobiną oliwy na złoto. Dodajemy pieczarki i dusimy, aż płyn odparuje. Studzimy. Do masy dodajemy posiekaną natkę pietruszki i starty ser, doprawiamy do smaku. Na płaty mięsa wkładamy łyżkę farszu, przykrywamy plastrem szynki i ciasno zwijamy. Spinamy wykałaczką lub obwiązujemy nicią kuchenną. Roladki układamy w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Układamy na roladkach plastry sera i pieczemy 40 min. w temp. 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iwona332 29.06.2011 10:33
super
Marcin46 05.10.2010 12:28
Poprostu fajne ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat