Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z kurczaka z paluszkami krabowymi

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
paluszki krabowe 8 szt
Przyprawa do mięs Prymat
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z kurczaka z paluszkami krabowymi

Filet z piersi kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w plastry. Delikatnie rozbijamy. Przyprawiamy przyprawą, solą i pieprzem. Na każdej roladce układamy paluszka krabowego i szczelnie zwijamy. Roladki oprószamy przyprawą na zewnątrz. Delikatnie kropimy olejem lub oliwą z oliwek. Układamy po 3 sztuki w torebce papierowej do smażenia i szczelnie zamykamy. Rozgrzewamy patelnię i smażymy roladki w torebkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 07.08.2014 20:58
bardzo smaczne
Gracer 07.08.2014 20:53
nie przepadam za paluszkami ale fajnie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak