Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z kurczaka z kalarepką, brokułami i serem żółtym

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 60 dkg
brokuł (różyczki) 6 sztuk
kalarepka młoda mała 1
ser żółty 50 g
przyprawa do potraw Kucharek
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
oliwa
wykałaczki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z kurczaka z kalarepką, brokułami i serem żółtym

Brokuł gotujemy w osolonej wodzie. Kalarepkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Ser również ścieramy i mieszamy z kalarepką. Ugotowany i osączony na sicie brokuł rozgniatamy widelcem. Filet myjemy, osuszamy, przekrawamy wzdłuż (tak by mieć 4 płaty mięsa). Każdy rozbijamy delikatnie tłuczkiem, posypujemy przyprawami, na każdym rozkładamy część brokuła i kalarepki z serem, zwijamy w rulonik i spinamy wykałaczkami. Gotowe przekładamy do wysmarowanego oliwą z oliwek naczynia żaroodpornego, posypujemy przyprawą do kurczaka i pieczemy pod przykryciem 30 minut w piekarniku nagrzanym do 170 st. C. Po tym czasie odkrywamy i pieczemy jeszcze 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elka4621 13.06.2012 14:25
pycha
agunesu 13.06.2012 14:07
smakowicie wygladaja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak