Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z kurczaka w bekonie.

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt
wino białe 50 ml
cebula 1 szt
papryka 0,5 szt
winogrona
bulion 100 ml
śmietana kremowa 30% lub 36% 100 ml
pieprz, sól
olej do smażenia
Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat
bekon 5 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z kurczaka w bekonie.

Piersi z kurczaka pokroić na 5 – 6 pasków wielkości grubego palca, doprawić solą i przyprawą do kurczaka.
Każdy pasek obwinąć plastrem bekonu. Spiąć wykałaczką.
Na patelni rozgrzać olej z dodatkiem masła , roladki obsmażyć. Pod koniec smażenia podlać białym winem ( 50 ml). Wyjąć wykałaczki.
Na drugiej patelni zeszklić pokrojoną w piórka cebulę, dodać pokrojoną w kostkę paprykę ( może być pokrojona w paski, jak kto lubi) i dodać winogrona przekrojone na połówki. Chwilę wszystko razem poddusić i dodać roladki z kurczaka.
Całość podlać bulionem z drobiu ( może być z kostki ) i zalać śmietaną 36%.Całość doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Dusić około 10 minut, do zgęstnienia sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 11.07.2014 19:12
smaczne danie pięknie podane
plocia 07.03.2014 18:42
Smaczne smaczne
foczka-ks 26.01.2014 23:39
skusze się na pewno
msmariusz 26.01.2014 23:33
ładne ciasteczka
halina17 26.01.2014 12:28
Dobre roladki , ładnie podane.
PaniMISIOWA 26.01.2014 12:05
bardzo dobre
patryska76 26.01.2014 10:09
Pięknie podane ;-)
margaret 26.01.2014 09:54
pyszności))
stokrotka 26.01.2014 09:46
smakowitości tu są serwowane!!
MarchiochaKucharzy 26.01.2014 09:44
piękna prezentacja :)
Ankha 26.01.2014 09:29
Wygląda bardzo apetycznie
Konczi 26.01.2014 06:32
smacznie u Ciebie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak