Roladki z kurczaka nadziewane papryką, rzeżuchą i żółtym serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi z kurczaka

  • kiełki rzeżuchy

  • żółty ser

  • sól

  • pieprz

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • mąka

  • jajko

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś umyć, osuszyć i rozdzielić na \'kotlety\', rozbić tłuczkiem, oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w paski. Żółty ser również pokroić w paski. Na każdym rozbitym kotleciku kłaść pasek papryki, pasek żółtego sera, kiełki rzeżuchy, posypać ziołami prowansalskimi, zwinąć roladki, spiąć dokładnie szpikulcem lub wykałaczką, panierować w mące, jajku i bułce tartej, po czym smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
tomek18 24.08.2011 10:49
smakowite:)
Motorek 18.05.2011 12:38
pycha
Agnieszka140 16.12.2010 10:15
brzmi zachęcająco :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat