Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z kurczaka nadziewane papryką, rzeżuchą i żółtym serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka
kiełki rzeżuchy
żółty ser
sól
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
mąka
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z kurczaka nadziewane papryką, rzeżuchą i żółtym serem

Pierś umyć, osuszyć i rozdzielić na \'kotlety\', rozbić tłuczkiem, oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w paski. Żółty ser również pokroić w paski. Na każdym rozbitym kotleciku kłaść pasek papryki, pasek żółtego sera, kiełki rzeżuchy, posypać ziołami prowansalskimi, zwinąć roladki, spiąć dokładnie szpikulcem lub wykałaczką, panierować w mące, jajku i bułce tartej, po czym smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 24.08.2011 10:49
smakowite:)
Motorek 18.05.2011 12:38
pycha
Agnieszka140 16.12.2010 10:15
brzmi zachęcająco :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak