Roladki z kurczaka

Roladki z kurczaka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z kurczaka

    4
  • pieczarek

    40 dag
  • żółtego sera

    30 dag
  • plasterków szynki

    8
  • pęczka natki pietruszki

    1/2
  • sól, pieprz

  • masła

    3 łyżki
  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety kroimy na cienkie płaty. Rozbijamy i przyprawiamy solą i pieprzem. Pieczarki ścieramy na tarce. Cebulę kroimy i smażymy na maśle z odrobiną oliwy na złoto. Dodajemy pieczarki i dusimy, aż płyn odparuje. Studzimy. Do masy dodajemy posiekaną natkę pietruszki i starty ser, doprawiamy do smaku.
Na płaty mięsa wykładamy łyżkę farszu, przykrywamy plastrem szynki i ciasno zwijamy. Spinamy wykałaczkami lub obwiązujemy nicią kuchenną. Roladki układamy w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Układamy plastry sera i pieczemy 40 min w temp. 180 st C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat