Roladki z kurczaka

Roladki z kurczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wędzona

    8 sztuk
  • pomidor malinowy

    1
  • serek topiony

    2
  • przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • mąka pszenna

    3-4 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2-3 łyżki
  • piersi z kurczaka

    500 g
  • ser gouda

    10 plasterków
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka dobrze umyć, oczyścić z chrząstek

Przekroić na pół wzdłuż linii podziału i każdą część na 2 płaskie płaty. Z podwójnej piersi wychodzą 4 płaty (w sumie będzie 8 płatów na 8 roladek).
Mięso delikatnie rozbiłam. Każdą część posmarowałam serkiem topionym,i poukładałam po plasterku szynki,ogórka , pomidora i na wierzch sera żółtego. Zwinęłam w rulonik i przypięłam wykałaczkami .Obtoczyłam w mące wymieszanej z wegetą oraz bułką tartą. Gotowe smażyłam na oleju w miarę potrzeby podlewałam wodą. Gotować do miękkości.Podawać z ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
malina 21.11.2013 11:24
bardzo lubię takie roladki
sylwiusia055 09.10.2013 20:30
pycha uwielbiam
gusia1000 23.09.2013 14:17
Syte, smaczne jedzenie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat