Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z kurczaka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1
masło 10 dag
papryka 1
ogórki małosolne 4
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z kurczaka

Filet opłukać i dobrze rozbić pod folią spożywczą. Płat przekroić na pół. Obsypać dobrze ziołami prowansalskimi. Doprawić szczyptą pieprzu.
Na każdy płat układać plastry ogórka a na to pokrojoną w paseczki paprykę.
Podłużny słupek masła ułożyć na brzegu mięsa i w okół niego zawinąć filet. Spiąć dobrze wykałaczkami.
Jajko rozmącić z odrobiną soli (ja rozmąciłam jajko bez soli, gdyż same zioła są dla mnie wystarczające). Roladki obtoczyć w jajku oraz w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor ze wszystkich stron. Przed podaniem wyjąć wykałaczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 15.10.2012 10:57
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak