Roladki z kurczaka.

Roladki z kurczaka.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2 sztuk
  • musztarda

    2 łyżka
  • sól do smaku

  • olej

  • ser topiony

    4 (w plastrach)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Roladki z kurczaka. foto
Pierś z kurczaka należy umyć, przekroić wzdłuż, posypać solą, pieprzem, papryką słodką w proszku, przyprawą gyros. Pierś przekładamy do miski, zalewamy trzema łyżkami oleju i wstawiamy do lodówki na godzinę. Następnie pierś nakrywamy folią spożywcza i rozbijamy tłuczkiem do mięsa.
Krok 2 - Roladki z kurczaka. foto
Następnie pierś z kurczaka smarujemy musztardą i kładziemy ser topiony w plastrach (ja użyłam z szynką), który to ser składamy na 4 części.
Krok 3 - Roladki z kurczaka. foto
Pierś zwijamy w roladkę, następnie układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem. Zapiekamy w temp. 200 stopni przez ok. 25 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kate.500 16.03.2012 07:52
pycha
ziutula 22.01.2012 18:18
dla mnie mięsko to musi być dobre...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat