Roladki z Kurczaka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2 sztuki
  • serek topiony ziołowy

    3 sztuki
  • Sos pieczeniowy jasny

    1 sztuka
  • olej do smażenia

  • pieprz

    do smaku
  • ser gouda

    4 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

2 piersi dzieli na 4 paski. Do środka wsadzamy 1 plasterek sera żołtego i na wierzch połówke serka topionego ziołowego. Zwijamy i spinamy wykałaczkami. Na patelni dusimy na oleju podlewamy troszkę wodą. Gdy są już gotowe dodajemy 1 cały serek topiony i 1 opakowanie sosu pieczeniowego jasnego. Dokładnie wszytsko mieszamy. Doprawiamy do smaku pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Danuta8 01.03.2011 10:48
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat