Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z karkówki z kapusta i pieczarkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

karkówka 2 plastry
kapusta kiszona 300 g
pieczarki 150 g
kostka rosołowa 1 szt
olej 1 łyzeczka
sól
pieprz
susozne pomidory z oliwy 100 g
czosnek 2-3 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z karkówki z kapusta i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Karkówkę rozbić na jak najcieńsze plastry.
Krok 1 - Roladki z karkówki z kapusta i pieczarkami foto
2
Pieczarki obrac, pokroić na plasterki i na duzym ogniu do zarumienienia. Kapustę odcisnąć z zalewy, można wypłukać jeśli jest za kwaśna, poszatkować i dodać do pieczarek. Na patelnie dolać olej, zmniejszyć ogien. Całość doprawić solą i pieprzem i podsmażyć
Krok 2 - Roladki z karkówki z kapusta i pieczarkami foto
3
Kapustę odłożyć do wystygnięcia. Na plastry karkówki nakładać po dużej porcji farszu z kapusty, zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Roladki ułozyć w naczyniu do zapiekania, zalać 0,5 litra wody i dorzucić kostkę rosołowa
Krok 3 - Roladki z karkówki z kapusta i pieczarkami foto
4
Przykryć pokrywką i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec ok 90 minut, do miękkości mięsa. Suszone pomidory pokroić w mniejsze kawałeczki i podsmażyć na patelni z drobno posiekanym czosnkiem. Gotowe roladki podawać z kaszą, okraszone pomidorami z czosnkiem.
Krok 4 - Roladki z karkówki z kapusta i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 04.02.2013 08:56
pycha
Renataj 04.02.2013 00:10
Ciekawy i smaczny pomysł.
Silver Teaspoon 03.02.2013 22:29
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak