Roladki z karczku

Roladki z karczku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Karczek

    10 plastrów
  • pieczarki

    ok 15 szt
  • marchew

    1 szt
  • czosnek

    3-4 ząbki
  • cebula

    2 szt średnie
  • ziele angielskie

  • masło

  • sól

  • pieprz

  • bułka tarta

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew obrać, umyć i pokroić w cienkie plasterki lub dowolnie. Pieczarki obrać i pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać masło, dodać pieczarki i marchew, razem udusić. Przestudzić, dodać ok 1/2 drobno pokrojonej cebuli. Oprószyć tartą bułką i doprawić do smaku.
Plastry karczku rozbić tłuczkiem i natrzeć czosnkiem roztartym z solą. Przy brzegu każdego z plastrów położyć farsz i zwinąć w roladkę.
W garnku lub rondlu do duszenia mięsa rozgrzać olej i zasmażyć roladki zawinięciem do dołu. Dodać resztę pokrojonej cebuli. Chwilę razem smażyć, podlać wodą, dodać ziele angielski i dusić aż odparuje woda. Często obracając. Chyba że potrzebujemy sos to dusimy i zagęszczamy mąką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ben-ka

08.02.2017 14:01
Lubię takie mięsko.

Iwusia

07.02.2017 23:15
ale wypasione mięsko :)

cukiereczek

07.02.2017 20:00
idealne na obiad do pieczonych ziemniaczków i surówki

IKrakowianka

07.02.2017 19:02
bardzo fajne roladki

Wiesława1

07.02.2017 17:30
Super propozycja

katarzynka455

07.02.2017 17:04
dziękuję:))

Agnieszka-87-25

07.02.2017 16:39
ależ dobroci

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat