Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z kapustą i parówką

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
parówki 3 szt
cebula 1 szt
jajko 1 szt
bułka czerstwa 1 szt
mleko 3/4 szkl
kapusta włoska 3 szt
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Sól ziołowa jodowana Prymat
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z kapustą i parówką

Kroki postępowania

1
Bułkę zalać mlekiem, odstawić na 30 minut, by zmiękła. Kapustę umyć, wykroić zgrubiałe nerwy. Zblanszować w osolonym wrzątku, odcedzić. Parówki obrać z osłonek, przekroić w poprzek na pół. Mięso urobić z jajkiem, odciśniętą bułką, drobno posiekaną cebulką oraz przyprawami. Odrywać małe porcje masy mięsnej, spłaszczać formując owalny placuszek. Nakładać po 1/2 liścia kapusty oraz po kawałku parówki.
Krok 1 - Roladki z kapustą i parówką foto
2
Zlepiać tworząc roladki. Obsmażyć na odrobinie oleju, ze wszystkich stron na zloty kolor.
Krok 2 - Roladki z kapustą i parówką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DorotaZ 05.04.2014 21:44
Pomysłowe danie, świetnie wygląda:)
Stenka 05.04.2014 17:26
super wyglądają
mysza75 05.04.2014 15:49
fajnie wyglądają
Edith85 05.04.2014 11:53
niebanalne roladki :)
kloruś 05.04.2014 10:18
pomysł ciekawy i wygląda pysznie
Mniam 05.04.2014 10:05
Niezwykle ciekawie to wygląda.
malaczarna23 05.04.2014 09:47
wyglądają pysznie te Twoje roladki
Krystyna32 05.04.2014 08:21
zapowiada się pysznie
Rysia 04.04.2014 22:33
Wygląda ślicznie,tak wiosennie.
Ania84 04.04.2014 21:45
też takie robię - bardzo lubimy takie mięsko
smakoszek 04.04.2014 21:41
mnie się też podoba pomysł-ciekawe nadzienie
noninka77 04.04.2014 21:19
pomysłowe dnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak