Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z kaniami panierowane w otrębach

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 600 g
czubajka kania 5-6 szt dużych kapeluszy
otręby pszenne do panierowania
jajko 1-2 szt
cebula 1 szt
olej do smażenia
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z kaniami panierowane w otrębach

Kanie i cebulę pokroić w drobną kostkę i zarumienić na oleju, doprawić do smaku solą i pieprzem. Pierś pokroić wzdłuż w nie za cienkie plastry i delikatnie roztłuc, oprószyć solą i pieprzem. Na każdy plaster mięsa położyć ok łyżki przesmażonych kani i zwinąć w roladkę. Potem roladki panierować w roztrzepanym jajku i otrębach, usmażyć na oleju. Podawać z dowolnymi dodatkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 18.10.2013 10:49
świetny pomysł na kanię :)
EmciaPichci 18.10.2013 07:16
bardzo ciekawe :)
kasienka23 17.10.2013 19:55
fajne danie!
Jastinka 17.10.2013 13:08
świetny przepis
Mniam 17.10.2013 12:09
Genialny pomysł! Na pewno były smaczne!
ONY_za_kare 17.10.2013 11:04
super te roladki! :)
Magula 17.10.2013 08:54
nie jadłam jeszcze takich
ao_12 17.10.2013 08:27
lubię kanię, zrobię za rok :)
Stenka 17.10.2013 08:23
fajny przepis
w mojej kuchni 17.10.2013 08:08
prawdziwe smakołyki na talerzu
caralajna 17.10.2013 07:21
świetny pomysł! :)
usmiech 16.10.2013 22:53
ciekawy pomysł
sanielcia 16.10.2013 22:28
Super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak