Roladki z kabanosem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • podwójna pierś kurczaka

    1
  • kabanos

    1
  • lisc pora zielony

    1
  • marchewka

    1/2
  • jajko

    1
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Roladki z kabanosem foto
Każdą pierś kurczaka dokładnie myjemy i rozbijamy na duży kotlet. Przyprawiamy z każdej strony pieprzem i solą. Na środek piersi układamy obgotowany przez 3 minutki zielony liść pora.
Krok 2 - Roladki z kabanosem foto
Następnie układamy kabanosa oraz marchewkę pokrojoną w wąskie i długie słupki. zawijamy roladkę, obtaczamy w jajku i bułce tartej.
Krok 3 - Roladki z kabanosem foto
Smażymy na rozgrzanym oleju.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 07.12.2013 09:10
podoba mi się , tylko czy ten por nie jest za twardy podczas jedzenia
Katarzyna/kate1980 13.01.2013 15:58
pomysłowe
Poison1988 13.01.2013 11:23
chętnie bym taką podkradła :D
Juleczka20 13.01.2013 10:13
pięknie podane i bardzo smakowite
aginaa 12.01.2013 21:24
polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat