Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z jajkiem gotowanym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
jajko 3 szt.
natka pietruszki
Pieprz czarny mielony Prymat
sól
Papryka słodka mielona Prymat
papryka żółta 1 szt.
musztarda
cebula biała 1 szt.
mąka
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z jajkiem gotowanym

Kroki postępowania

1
Paprykę, cebulę i natkę pietruszki kroimy w małe kawałeczki.
Krok 1 - Roladki z jajkiem gotowanym foto
2
Jajka gotujemy na twardo.
Kroimy w ćwiartki.
Krok 2 - Roladki z jajkiem gotowanym foto
3
Schab rozbijamy, przyprawiamy pieprzem, solą i papryka.
Smarujemy kotleta musztarda, posypujemy natka pietruszki i na końcu kotleta układamy paprykę, cebulę oraz ćwiartkę ugotowanego jajka.
Zwijamy roladę (możemy zwinąć nitka albo wykałaczką, aby podczas smażenia się rolada nie rozwinęła.
Krok 3 - Roladki z jajkiem gotowanym foto
4
Zwinięte roladki posypujemy przyprawami- solą, pieprzem, papryka.
Krok 4 - Roladki z jajkiem gotowanym foto
5
Na rozgrzany olej wkładamy roladki i smażymy z obu stron, a następnie podlewamy woda i dusimy ok 1 godziny.
Gdy roladki będą już miękkie wykładamy na talerz i wyjmujemy wykałaczki lub nitkę.
Krok 5 - Roladki z jajkiem gotowanym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak