Roladki z jajkiem gotowanym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1 kg
  • jajka

    3 szt.
  • natka pietruszki

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • sól

  • słodka papryka Prymat

  • papryka żółta

    1 szt.
  • musztarda

  • cebula biała

    1 szt.
  • mąka

  • woda

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Roladki z jajkiem gotowanym foto
Paprykę, cebulę i natkę pietruszki kroimy w małe kawałeczki.
Krok 2 - Roladki z jajkiem gotowanym foto
Jajka gotujemy na twardo.
Kroimy w ćwiartki.
Krok 3 - Roladki z jajkiem gotowanym foto
Schab rozbijamy, przyprawiamy pieprzem, solą i papryka.
Smarujemy kotleta musztarda, posypujemy natka pietruszki i na końcu kotleta układamy paprykę, cebulę oraz ćwiartkę ugotowanego jajka.
Zwijamy roladę (możemy zwinąć nitka albo wykałaczką, aby podczas smażenia się rolada nie rozwinęła.
Krok 4 - Roladki z jajkiem gotowanym foto
Zwinięte roladki posypujemy przyprawami- solą, pieprzem, papryka.
Krok 5 - Roladki z jajkiem gotowanym foto
Na rozgrzany olej wkładamy roladki i smażymy z obu stron, a następnie podlewamy woda i dusimy ok 1 godziny.
Gdy roladki będą już miękkie wykładamy na talerz i wyjmujemy wykałaczki lub nitkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat