Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z jajka i szynki szwarcwaldzkiej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka szwarcwaldzka 1 opakowanie
jajko 7 szt
majonez 1 łyżka
śmietana 2 łyżki
szczypiorek
sól
pieprz
oliwki czarne

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z jajka i szynki szwarcwaldzkiej

Jajka gotujemy na twardo .Obieramy ,kroimy na pół . Z 5 jajek wyciągamy żółtko i odkładamy je na miseczki . Resztę jajek kroimy w kosteczkę i dodajemy do żółtek .Dodajemy śmietanę majonez i posiekany szczypiorek .Mieszamy doprawiamy solą i pieprzem . Taki farsz nakładamy do połówek jajek .Napełnione jajka zawijamy w szynkę .Spinamy wykałaczką i nadziewamy oliwkę czarną .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna87 09.04.2012 09:35
ładne
iwa643 09.04.2012 06:47
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak