Roladki z jabłkiem i serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety schabowe

    6
  • jabłka

    2
  • masło

    3 łyżi
  • boczek wędzony

    60 dag
  • cebula

    1
  • sól

  • pieprz kolorowy ziarnisty

  • majeranek

  • żółtego sera

    30 dag
  • lub pleśniowego

    30 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kotlety schabowe lekko rozbijamy tłuczkiem przez folię ,solimy .Jabłka obieramy i kroimy w kostkę .Doprawiamy je solą ,pieprzem i majerankiem.Ser kroimy w podłużne paski o grubości do 1 cm..Na kotletach układamy porcje jabłek i po jednej części sera.Zwijamy w rulon i spinamy wykałaczkami .Roladki obsmażamy na rumiano ,dodajemy pokrojony boczek i cebulę ,podlewamy rozpuszczoną kostką rosołową lub mięsna i dusimy do miękkości przez 30 -40 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 04.11.2013 09:52
apetyczne roladki
caralajna 31.05.2012 08:28
jabłko dodaje ciekawego słodkawego smaku :)
ben-ka 25.01.2012 10:17
zjad?abym z ch?ci?.
barbara11561 22.05.2011 05:19
Pyszne:)
MAŁY 25.03.2011 07:35
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat