Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki z jabłkiem i rodzynkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab 2 porcje kotletowe
jabłko 1 plasterek
rodzynki 1.5 łyżeczki
mąka pszenna do panierki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
jajko 1 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: roladki z jabłkiem i rodzynkami

Kroki postępowania

1
Mięso umyć.Rozbić.Jabłko obrać,opłukać.Plasterek jabłka pokroić w kosteczkę i wymieszać z rodzynkami.Położyć na 1/3 części mięsa.
Krok 1 - roladki z jabłkiem i rodzynkami foto
2
Zwinąć w roladkę.Opanierować w mące pszennej,jajku rozmąconym z solą,pieprzem i papryką a następnie w bułce tartej.Położyć na rozgrzany tłuszcz.
Krok 2 - roladki z jabłkiem i rodzynkami foto
3
Smażyć z każdej strony.
Krok 3 - roladki z jabłkiem i rodzynkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 07.07.2013 15:49
Ciekawa potrawa;p;p
fotoviderek 15.03.2013 09:09
Ciekawa potrawa :)
Monika58 01.01.2013 22:32
fajne
Ewelina47 01.01.2013 22:09
super
kokoszka
kokoszka 01.01.2013 22:01
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak