Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki z indyka ze szpinakiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sznycle z indyka 5 sztuk
szpinak mrożony 0,5 opakowania
czosnek 2 ząbki
masło 100 gram
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia
sól do saku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: roladki z indyka ze szpinakiem

Mięso myjemy , delikatnie rozbijamy. Oprószamy sola i pieprzem. Szpinak odmrażamy i odciskamy. Na 2-3 łyżkach masła podsmażamy szpinak , dodajemy posiekany czosnek , doprawiamy do smaku.
Na plastrach mięsa układamy szpinak i zwijamy. Panierujemy w jajku i bułce tartej smażymy na złoty kolor. Przekładamy do rękawa i dodajemy masło. pieczemy 30 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MarysiaB 16.01.2017 11:50
świetne danie
Margo1 15.10.2014 15:28
fantastyczny obiadek
Gracer 12.10.2014 21:16
smaczne na obiadek
Aleksandra/Olcia 12.10.2014 17:10
Pycha miesko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak